WNL gaf Merel Westrik illegale oogdruppels

Foto: RTLMerel Westrik kreeg bij Omroep WNL illegale oogdruppels toegediend om er in de live-uitzendingen van Vandaag de Dag wakker uit te zien. Dat heeft de presentatrice verteld op 100% NL. Ochtend-tv maken is geen makkie, weet Westrik. “Ik zat elke ochtend echt een uur in de make-up en kreeg altijd van die Visine in mijn ogen. Dat is van dat spul wat ervoor zorgt dat je ogen niet zo rood zijn ’s ochtends, dat ze witter worden. Het is een illegaal Amerikaans middeltje. Nee, dat mis ik niet.”

Andere dingen mist Westrik wel. “Ik had in de ochtend een heel leuk klein team. Iedereen komt ’s ochtends binnen en vraagt hoe je geslapen hebt, omdat het toch heel vroeg is. Iedereen drinkt heel veel koffie en probeert met elkaar wakker te worden.”

Een intieme sfeer, aldus Westrik. “Het voelt een beetje als de Anonieme Alcoholisten, dat je een beetje leed deelt van ’s ochtends je wekker om kwart over vier.”

Nu zit ze bij het Half Acht Nieuws. “Ik vind het heel leuk. Ik heb heel leuke collega’s en de nieuwsredactie is een ontzettend fijne plek om te werken. Het is wel echt anders. Het nieuws is zakelijk en erg serieus. ’s Ochtends kreeg ik nog wel eens de slappe lach.

Westrik vormt een duo met Rick Nieman, de man van Sacha de Boer. “Rick is wel grappig, hoor. Hij heeft een hoop mooie verhalen en heeft veel van de wereld gezien. Ik verveel me niet met hem.

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen