Jeroen wijt kijkersverlies aan De Wereld Draait Door

Foto: Roy BeuskerNa twee weken lang op Twitter gejuicht te hebben om de hoge kijkcijfers van de eerste twee afleveringen van Smeris, liet hoofdrolspeler Jeroen van Koningsbrugge er vanochtend een ander geluid horen. Dat is te lezen op Twitter. De derde Smeris deed het gisteren met 688.000 kijkers veel minder dan de voorgaande afleveringen. “Hebben #matthijs en #peter tóch gewonnen… #Smeris. #plannetjegelukt #dwdd“, schrijft hij vandaag. “#bnn en #vara, just good friends.” 

Van Koningsbrugge doelt daarmee op de aflevering van De Wereld Draait Door van afgelopen vrijdag, waarin Peter R. de Vries de politieserie mocht komen recenseren. De serie is compleet niet waarheidsgetrouw, was zijn oordeel.

De acteur uit zijn mening over die DWDD door reacties van anderen te retweeten. “Even wat rechtzetten: #dwdd predikt voor serie #startup als het faalt,  en sloopt een serie als ‘ie goed loopt. #smeris. dat u het weet“, retweet Van Koningsbrugge.

En: “Leuk hoe de #vara een serie van #bnn compleet de grond in boord!! En zij zijn toch 1 zender geworden?  Leuke collega’s zeg #dwdd #smeris.

Smeris is een serie van BNN, terwijl De Wereld Draait Door wordt uitgezonden door VARA. Beide omroepen fuseerden dit jaar en heten nu BNN-VARA.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen