Jeroen vreest niet voor kijkcijfers Smeris

Foto: Mike van den ToornNa Baantjer in Amsterdam, Flikken Maastricht en Moordvrouw in Friesland, gaat vanavond de in Tilburg opgenomen politieserie Smeris  met Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge van start. Smeris zit op het kwakkelende Nederland 3, maar om kijkcijfers maakt Van Koningsbrugge zich niet druk. “Ik heb niets met kijkcijfers, al denken mensen dat wel omdat ik bij RTL Ik Hou van Holland doe. Voor mij is belangrijk dat het publiek ziet dat het goed gemaakt is.

Eén ding is volgens Van Koningsbrugge zeker en dat is dat het geen Flikken Tilburg wordt. “Dit is veel heftiger, donkerder“, geeft de komediant aan. “En wie bij ons door Draadstaal en JURK! meteen aan sketches denkt, moet omschakelen.”

Er zit wel humor in. “De onhandigheid van Willem is soms komisch. En Theo kan heel goed moppen vertellen. Maar de humor staat in Smeris altijd in dienst van de dramatische ontwikkelingen. Het verhaal zelf is behoorlijk heftig.

In tien afleveringen is te zien hoe rechercheurs Theo (Van Koningsbrugge) en Willem (Van de Ven) een mol onder hun collega’s proberen te ontmaskeren. De afleveringen staan dus niet op zichzelf.

Laat het verhaal maar lekker tien afleveringen doorsijpelen. Dat je ergens in aflevering drie een lijk vindt dat óók met het verhaal te maken heeft. Hierdoor creëer je veel meer spanning. Als kijker móet je het blijven volgen”, besluit hij in Spits.

BNN’s Smeris is om 20.25 uur te zien op Nederland 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen