‘RTL Late Night toch wel erg goed’

Volkskrant-columnist Aaf Brandt Corstius vindt RTL Late Night zo slecht nog niet. Dat schrijft ze vandaag in de krant. Ook in Corstius’ kringen wordt de titel geaccepteerd. “Ook in snobistische kringen mag je weleens een uitstapje maken naar andere afdelingen. Grappig genoeg doet iedereen in zo’n kring dat dan tegelijk“, zegt ze. “Hetzelfde lijkt nu aan de hand te zijn met RTL Late Night van Humberto Tan. Steeds vaker hoor ik mensen zegen dat ze dat ’toch wel erg goed’ vinden.

Corstius moet gniffelen om die woordkeuze. “‘Toch wel erg goed’ zijn handig gekozen woorden; daarmee impliceer je dat je RTL-programma’s meestal slecht vindt, maar dat je intelligent en vrijdenkend genoeg bent om een RTL-programma, als het wél goed is, te waarderen.

Even humoristisch vindt ze de standaard tv-keuze van deze snobbisten. “Wat je kijkt is wie je bent, dat weet iedereen. Het is dus al jaren in zwang om te zeggen dat je geniet van de programma’s van Louis Theroux.

Nu wordt Humberto Tan dus ook geaccepteerd en Corstius begrijpt wel waarom. “Zijn geheim is dat hij de aloude borrelnotensfeer van Barend & Van Dorp weet op te roepen“, schrijft ze. “Er is zang en dans, er is een vriendelijke jongen die grapjes vertelt. Op de achtergrond rijdt de tram. Het is gezellig.

Dit in tegenstelling tot concurrent Pauw & Witteman, vindt Corstius. “Een bak tl-licht hangt boven een grijze tafel. Daaraan zitten twee ernstige mannen, meestal met nog wat ernstige mannen. Bij hoge uitzondering mag er iemand muziek maken. De borrelnoten voelen ver weg.

RTL Late Night is nog maar een halfjaar bezig, maar trekt nu al bijna evenveel kijkers als Pauw & Witteman.

De hele column van Corstius is vandaag te lezen in de Volkskrant.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen