Amerikaanse FOX koopt kijkcijferhit Utopia

Utopia gaat naar de Verenigde Staten. Tv-netwerk FOX heeft de kijkcijferhit gisterenavond gekocht. Dat heeft een woordvoerder van John de Mols productiehuis Talpa zojuist laten weten. De Talpa-vestiging in Los Angeles gaat de Amerikaanse Utopia produceren. “Utopia wordt het grootste en meest ambitieuze sociale experiment dat ooit op televisie is uitgezonden. Ik vind het dan ook geweldig dat Talpa Media USA FOX als partner heeft gekozen“, zegt FOX-baas Simon Andreae.

Andreae is erg enthousiast. “Het programma biedt mensen van alle rangen en standen de mogelijkheid om helemaal opnieuw te beginnen en de regels van de beschaving zoals wij die kennen te herschrijven. Dat kan zowel een ultieme fantasie als een boze droom opleveren.

John de Mol ziet na The Voice nu weer een van zijn programma’s internationaal gaan. “FOX is een pionier in het genre dat wij in Europa reality-tv noemen. Dat, samen met de snelheid en het enthousiasme van deze zender, betekent dat FOX de perfecte thuisbasis is voor dit unieke sociale experiment.

De kernvraag in ‘Utopia’ is: Zijn mensen in staat vanuit het niets een ideale samenleving op te bouwen? En wat het nog interessanter maakt om naar te kijken, zowel op TV als online, is de vraag die kijkers zich ongetwijfeld zullen stellen en die luidt: Wat zou ik doen?

De Amerikaanse versie van Utopia zal wekelijks op televisie te zien zijn en, net als in Nederland, 24 uur per dag online.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen