Utopia in elk geval drie maanden op tv

Foto: RTLHet prestigeproject Utopia van SBS 6 krijgt in elk geval drie maanden de kans om zich te bewijzen. Dat zegt producent en mede-eigenaar van SBS John de Mol vandaag in het AD. Utopia begint maandag om half acht. “Utopia moet minimaal 10 procent marktaandeel halen, anders is het volleidg mislukt. We geven het programma sowieso drie maanden de kans. Als het begint met 1,5 miljoen kijkers en daarvan blijven er 800.000 over, dan ben ik heel tevreden“, aldus De Mol.

Het slagen van Utopia is belangrijk voor SBS 6, maar het moet niet worden overdreven, stelt de mediatycoon. “Ik ontkracht de stelling dat als dit niet lukt, SBS wel kan sluiten. Dit is een van de vele pogingen van SBS om stapje voor stapje beter te worden in de vooravond.

De Mol geeft niet op met het noodlijdende SBS 6. “Op prime time doen we het niet eens zo slecht. Het blijft een kwestie van geduld. Misschien komt het succes straks uit totaal onverwachte hoek. Wie had ooit gedacht dat het bakken van een cake een hit zou worden.

Toch denkt De Mol er niet lichtzinnig over. “Kijk, ik zou er wel even enorm de pest in hebben Maar je moet het ook niet overschatten, het is maar een halfuurtje tv per dag.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen