‘Sanoma wil SBS-baas Remko van Westerloo lozen’

Het Finse mediabedrijf Sanoma wil af van SBS-programmadirecteur Remko van Westerloo. Ze heeft ‘formele stappen gezet’ om meer grip te krijgen op dochteronderneming SBS. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag. De bonje tussen SBS-eigenaren Sanoma (67 procent) en John de Mols Talpa (33 procent) lijkt daarmee compleet. Bij de aankoop van SBS bedong De Mol dat hij de programmabaas mocht aanstellen, maar Sanoma zou nu meer invloed willen.

Van Westerloo is een vertrouweling van De Mol. Hoewel de mediatycoon slechts een minderheidsbelang heeft, heeft hij via hem wel sterke invloed op de programmering van Net5, SBS 6 en Veronica.

Volgens het FD is De Mols alleenrecht om de programmabaas voor te dragen contractueel vastgelegd. De kijkcijfers van SBS zouden echter ook door een afgesproken ondergrens zijn gezakt, waarmee het mandaat van De Mol zou vervallen.

Het zou zo maar kunnen dat de zenderbazen van Net5, SBS 6 en Veronica voortaan direct gaan rapporteren aan Hans Edin, de nieuwe algemeen directeur van SBS die door Sanoma naar voren is geschoven, stelt de krant.

Het FD is ook de partij die deze week onthulde dat Talpa Sanoma uit wil kopen bij SBS. Dat bericht is door beide partijen bevestigd. Sanoma wil echter niet van SBS af, waardoor de relatie tussen beide aandeelhouders nu gespannen is.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen