‘Gordon moet ontslagen worden’

De ‘racistische’ uitspraak die Gordon zaterdag deed in Holland’s Got Talent kan niet ongestraft blijven. Dat vinden lezers van de populaire Amerikaanse social news-website Reddit. Toen een Aziaat het podium betrad, grapte Gordon dat hij vast ’39 met rijst’ zou gaan zingen, maar die grap kunnen de Amerikanen niet waarderen. “Dit zou nooit kunnen in Amerika. Het beledigende jurylid zou waarschijnlijk ontslagen worden en zijn carrière zou onherstelbaar beschadigd zijn“, zegt een lezer.

De lezer merkt op dat men in Amerika juist op de goede weg is met het bestrijden van racisme. “De jury, de producers van de show en de Nederlandse censoren zouden zich moeten schamen dit op de buis te laten.

Een ander noemt hem ‘a fucking tool’. “Ik hoop dat hij bekritiseerd wordt en zijn baan verliest. Xiao is in elk geval een veel betere zanger dan die douche bag.

De manager van Gordon begrijpt de massale kritiek niet. “De uitspraak van Gordon is totaal niet boos bedoeld. RTL heeft het ook niet als grievend ervaren tijdens de opnames en hebben daarom ook besloten het gewoon uit te zenden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen