Nieuwe zender SBS wordt gokkanaal

De vierde tv-zender van SBS start volgend jaar als vrouwenzender, maar wordt in 2015 omgebouwd tot een gokzender. Dat meldt het AD vandaag op haar voorpagina. De regering staat gokken vanaf 2015 weer toe en daar wil SBS op inspelen. Eerst komt er een vrouwenzender gevuld met herhalingen, maar “zodra legalisering is doorgevoerd, wordt de zender omgebouwd tot een kanaal voor gokdoeleinden“, staat te lezen in het uitgelekte Strategisch Plan 2014-2016 van SBS.

SBS hoopt in twee jaar tijd zo’n 19 miljoen euro op te halen met goktelevisie. Er is echter veel twijfel geweest over een gokkanaal, omdat dat de zender een slecht imago zou kunnen bezorgen, zegt een bron in het AD.

NTR-baas en tv-kenner Paul Römer vindt het een slimme zet. “Reken maar dat FOX dit ook wil doen. Sport en gokken gaan natuurlijk heel goed samen. Slim ook, want het is spotgoedkoop op te zetten.

Het feit dat SBS haar vierde zender als vrouwenzender aankondigde, riep al vraagtekens op. Net5 is immers ook een vrouwenzender. Maar, zo staat in het plan, “gokken wordt meer en meer een vrouwenactiviteit.

Römer denkt dat schadelijk is voor SBS dat het plan nu uitlekt. “Als je kabelaars, bij wie je ruimte moet aanvragen voor een zender, direct vertelt dat je iets met gokken wilt doen, willen ze waarschijnlijk een deel van de inkomsten.

Als je het pas later ombouwt tot een gokzender nadat je al kijkers te pakken hebt, maak je meer kans dat je je plek houdt. Je hebt je kanaal al. Anders wordt toetreden een stuk lastiger.

Ruud de Langen van mediabureau Mindshare, dat zendtijd koopt voor adverteerders, merkt op dat adverteerders zich niet prettig voelen in een omgeving waar het om gokken draait.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen