Edward van Cuilenborg naar Eurosport

Foto: ElvinEdward van Cuilenborg wordt per direct commentator bij sportkanaal Eurosport. Van Cuilenborg wordt in eerste instantie ingezet bij tenniswedstrijden, maar later dit voorjaar volgt zijn Eurosport-debuut als voetbalcommentator. “Bij SBS werd sport steeds minder belangrijk en kreeg ik steeds minder ruimte m’n werk goed te doen. Bij Eurosport is dat toch anders. Het tv-aanbod, de locatie (het Olympisch Stadion in Amsterdam, red.), de collega’s, hun  vakmanschap en de sfeer daar. Alles ademt sport!

Danny Nelissen, Production Manager bij Eurosport, kwam bij zijn zoektocht naar een tenniscommentator al snel uit bij Van Cuilenborg. Nelissen: “Ook in 2009 staat Eurosport weer bol van toptennis. In totaal meer dan 800 uur live tennis, waarvoor we extra mankracht zochten. Edward ken ik al een tijdje. Ik weet wat hij in z’n mars heeft en wat zijn passies zijn. We kwamen daardoor al snel bij hem uit.

Edward van Cuilenborg werkte van 1989 tot en met 2002 bij NOS Studio Sport. Daarna was hij zeven jaar lang bij SBS actief als commentator en als presentator van darts en Formule 1 en de uitzendingen rond de wedstrijden van het Nederlands elftal. Van Cuilenborg: “En nu dus Eurosport! Na mijn vertrek bij SBS wilde ik eigenlijk even afstand nemen van de tv-wereld. Maar ’t begon toch wel érg snel weer te kriebelen. Al na mijn eerste contact met Danny Nelissen wist ik: dit móet ik doen.

Van Cuilenborg’s warming-up begint op 17 april, tijdens het WTA toernooi in Charleston. Tijdens Roland Garros, van 24 mei tot en met 7 juni, is hij dagelijks te horen. Op 19 mei verslaat hij voor ’t eerst voetbal in Eurogoals Flash.

Zie ook eerdere berichtgeving: Van Cuilenborg en SBS ‘in goed overleg’ uit elkaar

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen