Ron Fresen onzeker van persiflages in DWDD

Ron Fresen, politiek verslaggever van NOS, werd onzeker van de persiflages op hem in Lucky TV, het eindfilmpje van De Wereld Draait Door. Dat vertelt hij in VARAgids. Fresen werd neergezet als Ron de Clown. “Maatvoering is belangrijk. En die was op een gegeven moment zoek. De eerste keer heb ik er enorm om gelachen. Het gebeurde  nog een paar keer, maar dan zonder aanleiding. Toen dacht ik: jongens, wanneer houdt dit op? En wat gebeurt er als dit blijft doorgaan?

Hij werd er onzeker van. “Hoe overheersend kan dat worden? Toen ben ik even bang geweest dat ik niet meer serieus zou worden genomen.”

Fresen was bang de clown van het Binnenhof te worden. “Ja, en dat moet je niet hebben. Dus toen heb ik om me heen gevraagd wat men ervan vond. Iedereen zei dat ik me niet druk moest maken, dat ze weten hoe ik ben en dat ze me serieus nemen. ‘Al doen ze iedere avond clown Ronnie, trek het je niet aan.’”

Het gebeurde in de tijd van de Catshuis-onderhandelingen. “Ik was de man die 24 uur per dag voor dat hek stond, terwijl er niks gebeurde.”

Uiteindelijk werd Fresen gevraagd als gast in DWDD. “Ik had nog nooit in een talkshow gezeten, maar het ging me goed af. ‘Ron,’ zeiden ze, ‘je bent een heel goede talkshowgast, je beweegt een beetje mee met de sfeer, je bent ad rem, en je hebt een goed verhaal.’ En zo kwam van het één het ander.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen