Studente vraagt Paul Witteman VARA-lid te worden

Foto: Leendert JansenPaul Witteman is voor het Centraal Station in Amsterdam aangehouden door een studente die leden aan het werven was voor de VARA. Dat schrijft de presentator in zijn column in VARAgids. Camilla wilde Witteman wat ‘aansmeren’. “Ze vroeg of ik misschien een opname wilde bijwonen van DWDD of Pauw & Witteman. Ik mocht zelf kiezen welke avond en welk programma. Ze had een routebeschrijving naar het studiocomplex voor me meegenomen“, schrijft de VARA-coryfee.

Al snel probeerde Witteman duidelijk te maken wie hij is. “Ik zette mijn zonnebril af en zei op plagerige toon dat het voorstel me wel wat leek en wat ik daarvoor moest doen. ‘Lid worden van de VARA’, zei de vrouw beslist.

De studente vroeg daarop zijn adres. “‘Sorry, ik ben al lid’, zei ik en keek haar daarbij lachend aan. Dat maakte geen indruk. ‘Hoe weet u dat?’, vroeg ze streng.”

Witteman gaf aan de VARAgids te hebben. “Dat bleek niet genoeg. Je kon abonnee zijn en toch geen lid.

Toen gooide hij het over een andere boeg. “‘Ik ben al iedere avond in de studio van Pauw & Witteman.’ Ze keek me wantrouwend aan: ‘Hoezo?’ ‘Ik ben een van de presentatoren, mijn naam is Paul Witteman.‘”

Voor alle zekerheid ging ik een stapje dichter bij haar staan. ‘Oh’, zei ze niet overtuigd, ‘nou fijne dag nog.’ Ze draaide zich om en liep met mijn formulier naar een wat oudere vrouw die gehaast naar haar luisterde en om er af te zijn een handtekening zette.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen