Eva Jinek overweegt presentatie af te dwingen

Foto: WNLEva Jinek gaat proberen om alsnog de resterende vijf afleveringen van haar talkshow op zondagmorgen te presenteren. Ze gaat haar contract met omroep WNL onder de loep nemen. Dat vertelde ze vanmiddag op Radio 1. Jinek is plotseling aan de kant gezet door WNL en wordt vanaf zondag al vervangen door drie andere presentatoren. “Ik heb mijn contract er nog niet bij gehaald, maar ik ga er zeker naar kijken. Zoals het nu zit, het is donderdagmiddag, lijkt het me lastig“, geeft ze aan.

De presentatrice weet ook niet of ze dat wel moet willen. “Als je hoofdredacteur zegt dat je niet meer welkom bent om te presenteren, dan is het wel lastig om dat op een fijne manier af te dwingen. ”

Het nieuws kwam zelfs voor Jinek plotseling. “Ik hoorde het vanmiddag van mijn hoofdredacteur dat ik zondag niet meer hoef te komen. Dat kwam heel hard bij me aan. Ik dacht eerst dat hij het niet meende, maar het is wel zo. Ik vind het vooral vervelend omdat ik nog maar vijf afleveringen te gaan had.

Van haar baas Bert Huisjes had ze dit nooit verwacht. “Het was eigenlijk altijd ontzettend leuk, ook met Bert. Ik had nooit bedacht dat hij mij voortijdig van de buis zou halen. Zeker niet als ik nog maar vijf afleveringen te gaan heb. Het was meer een mededeling, van: ‘Wij vinden het belangrijk om dit zo te doen en dit is het.’

Dat ik nu abrupt van de buis wordt gehaald en dat ik ook niet eens afscheid kan nemen van mijn kijkers, vind ik echt lastig. Mijn doel was juist om heel netjes en met veel overtuiging mijn seizoen bij WNL af te maken.

Jinek was al druk met de voorbereidingen voor de aflevering op zondag. Volgend tv-seizoen gaat Jinek aan de slag voor KRO-NCRV.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen