Daan Schuurmans in nieuwe tv-serie Heer en Meester

Daan Schuurmans speelt de hoofdrol in de nieuwe serie Heer en Meester, in de tweede helft van 2014 prime time te zien op Nederland 1. Dat vertelt producent Willem Zijlstra, de baas van Blue Circle, vandaag in De Telegraaf. Heer en Meester is al meer dan tien jaar geleden bedacht, was ooit bedoeld voor RTL 4, maar komt nu op de buis via Omroep MAX. “Een goed verhaal blijft een goed verhaal. Ik ben ontzettend blij dat Jan Slagter van Omroep MAX hier brood in ziet“, zegt Zijlstra. 

Volgens Zijlstra heeft het na al die jaren ‘wel iets onwerkelijks’. “Daan Schuurmans was zelfs even beduusd toen ik hem het goede nieuws vertelde. Maar hij is meteen aan het trainen gegaan om zo fit mogelijk te zijn.”

De serie gaat over charmeur Valentijn, die te vondeling werd gelegd met daarbij een brief van een erfenis. “In die brief werd precies zijn route uitgestippeld: dat hij naar een kostschool in Zwitserland zou gaan en dat hij in Parijs moest studeren.”

Valentijn heeft geld, woont in een hotelsuite en is supersportief. “Dan leert hij Suze kennen, een aantrekkelijke officier van justitie. Suze gebruikt Valentijn om informatie in te winnen uit de hogere kringen. En elke keer als Valentijn op onderzoek gaat, gebeurt er een misdaad, die hij vervolgens probeert op te lossen.”

De opnamen beginnen in de zomer. Er worden tien afleveringen van vijftig minuten gemaakt.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen