Matthijs juicht verhuizing naar Nederland 1 toe

Matthijs van Nieuwkerk juicht toe dat er vergevorderde plannen zijn om zijn talkshow te verhuizen van Nederland 3 naar 1. Dat zei de VARA-ster vanochtend op 3FM. Het is al jaren een wens van Van Nieuwkerk. “Wij hebben op een gegeven moment verzocht om van Nederland 3 af te gaan, vanwege het voetbal. We zijn het gewoon helemaal zat dat we kortere uitzendingen moeten maken om voor een voorbeschouwing van drie kwartier te wijken. Dat is te veel van het goede.” 

Extra vreemd, omdat de lange voorbeschouwing minder kijkers trekt dan DWDD. “De kijker heeft al lang geleden besloten dat ze toch liever naar ons kijken dan naar die voorbeschouwing. Wij zien de reden er helemaal niet van in, maar het is een onneembaar fort.

Toen hebben wij gezegd: ‘Als het zo moet en de Champions League wordt nu uitgesmeerd over veel meer weken, dan gaan wij liever naar een zender waarin wij ons programma mogen afmaken.’ Wij willen verlost worden van het feit dat we onze uitzendingen steeds moeten korten.

Dat heeft Nederland 1 te bieden. “En het is natuurlijk de snelweg, dus misschien heb je iets meer bekijks. Dat zou ook kunnen. Dat is mooi meegenomen, maar we hebben op Nederland 3 niets te klagen als het om kijkers gaat. Het gaat ons echt om die ellende met dat voetbal.”

Op Nederland 1 zou DWDD niet om half acht, maar al om zeven uur beginnen. “Dan keren we terug waar we ooit begonnen, namelijk tussen zeven en acht. Dat was ook ons eerste seizoen.

Interviewer Giel Beelen merkte op dat hij dan moet kiezen tussen DWDD en RTL Boulevard. “Als jij daar moeite mee hebt, Giel, dan heb je nog een tijdje om na te denken.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen