Mona Keijzer trapt in nep-lobby Rambam

Mona Keijzer van het CDA is in een val van het verborgen camera-programma Rambam getrapt. De VARA-show zette een nep-lobby op die het Tweede Kamerlid wist te beïnvloeden. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Met een fictief bedrijf en een verzonnen issue is Rambam gaan lobbyen in Den Haag en kwam zo terecht in de Haagse achterkamertjes. “Ze zijn er in geslaagd onder anderen Mona Keijzer vragen te laten stellen aan minister Schippers van Volksgezondheid.”

Presentatoren Linda Hakeboom en Ronald Snijders hebben een fictieve commerciële spermabank opgericht, getiteld Seed4U. Het ‘bedrijf’ verspreidde opgeklopte informatie over onder meer enorme wachtlijsten bij spermabanken en de grote risico’s dat buitenlands donorzaad met zich mee kan brengen.

Tijdens het debat Evaluatie Embryowet van afgelopen 7 maart stelde Mona Keijzer vragen aan minister Schippers op basis van de door de programmamakers aangeleverde informatie. “In de evaluatie van 2006 die nu aan de orde is staat dat er geen wachtlijsten zijn voor zaadcellen ten behoeve van donatie. Ik heb uit de sector andere berichten gekregen“, zei ze.

Graag hoor ik van de minister of er op dit moment een probleem is, zeker gezien de medische risico’s die lijken te bestaan met de gang naar het buitenland, die ook plaatsvindt.

Rambam is vanavond om 21.55 uur te zien op Nederland 3.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen