Stoet van DWDD-prominenten naar Rijksmuseum

Matthijs van Nieuwkerk stuurt een bonte stoet van tafelheren, tafeldames en vaste gasten van De Wereld Draait Door naar het Rijksmuseum om een speciale uitzending over de heropening te maken. Dat heeft de VARA laten weten. Op 4 april komt DWDD met een bomvolle special, waarin vrienden van de show als Felix RottenbergMarc-Marie HuijbregtsJan Mulder, Johan Fretz, Fidan Ekiz, Nico Dijkshoorn en Robert Kranenborg vertellen over hun bezoek aan het Rijks.

Voor deze bijzondere uitzending kregen de DWDD-prominenten toestemming om nog voor de opening op 13 april rond te lopen in het museum en dit bezoek te filmen. Zo neemt Joost Zwagerman ons mee op een toer langs de monumentale topstukken in de eregalerij en bespreekt topkok Robert Kranenborg zijn favoriete stillevens met eten.

Als ouverture op de officiële opening van het Rijksmuseum laat DWDD ook een aantal exclusieve ‘wandelingen’ door de verschillende zalen zien. “Pianiste Iris Hond en trompettist Eric Vloeimans verzorgen live in de studio de soundtrack bij deze exclusieve beelden.”

DWDD werkt langzaam toe naar de uitzending op 4 april. “De voorpret begint al vanavond met ex-profvoetballer Ruud Gullit en zijn jeugdherinneringen aan het Rijksmuseum, waar zijn moeder jarenlang schoonmaakster was. En op 3 april ontvangt DWDD de directie van het museum.”

Sinds 2004 wordt het Rijksmuseum verbouwd en gerestaureerd. Vanaf 13 april is het museum weer open en toegankelijk voor iedereen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen