Veronica verzekerd van tweede seizoen Arrow

Foto: SBSVeronica kan rekenen op een tweede seizoen van de boogschutterserie Arrow, een bescheiden hit op de zondagavond van de zender. Het Amerikaanse The CW heeft een nieuwe serie besteld. Dat heeft het tv-netwerk dinsdag laten weten. Arrow, het verhaal van een moderne Robin Hood, begon op 3 februari met een ver bovengemiddelde 655.000 kijkers op Veronica. Aflevering twee trok direct erna 684.000 kijkers en afgelopen zondag zaten 507.000 kijkers klaar voor de derde episode.

Hoewel de cijfers in een week tijd flink zijn teruggelopen, blijft de serie ver boven het zendergemiddelde van Veronica scoren. Arrow noteerde zondag een marktaandeel van 7 procent en dat is maar liefst 46 procent boven het laatste weekgemiddelde van de SBS-zender.

Naast Arrow heeft The CW overigens ook nieuwe seizoenen besteld van de oudere series The Vampire Diaries en Supernatural. Alle drie keren in het najaar terug op de Amerikaanse beeldbuis.

Niet alleen doen Arrow, The Vampire Diaries en Supernatural het erg goed op tv, ook zijn ze extreem succesvol op internet en sociale media. Ik vind het geweldig dat alle drie de shows terugkeren in ons schema voor volgend seizoen“, zegt CW-baas Mark Pedowitz.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen