Cilly Dartell op zoek naar nieuw ritme

Foto: SBSCilly Dartell moet even flink wennen aan het nieuwe ritme dat de presentatie van Studio MAX Live haar voorschrijft. Dat vertelt de presentatrice op Radio 538. Dartell debuteert maandagmiddag in de dagelijkse talkshow op Nederland 1. “Het is een beetje een onbeschrijflijk gevoel. Het is namelijk ook erg vroeg. Ik moet nog een beetje een ritme zien te vinden of zo. Die wekker ging voor mij om zes uur, dat is voor mij honderd jaar geleden en nu is het de gewoonste zaak van de wereld.”

Na haar ontslag bij Hart van Nederland is Dartell een half jaar van de buis geweest. “Ik heb heel veel gereisd, wat waanzinnig leuk was. Ik ben naar Peking geweest, Los Angeles, Florida, Puerto Rico. Echt onwijs leuk. Veel gezien, veel gedaan.”

Nu moet ze weer aan de bak. “Ik vind het hartstikke leuk om weer te beginnen en heel fijn om een dagelijks programma te doen. Het is een onwijs leuke uitdaging.”

Wennen is het wel. “Na zo veel jaar moet je weer opnieuw je draai zien te vinden. Daarom was het ook wel goed dat ik een tijdje niets heb gedaan en in mijn eigen sopje kon gaar koken. Om dingen een plek te geven. Dat was goed. Dat was ook fijn om dat te doen.”

Dartell geniet er niet van dat het na het ontslag van de Hart-sterren minder goed gaat met de nieuwsrubriek van SBS 6. “Blij wordt niemand ervan. Het is natuurlijk pittig geweest wat er allemaal gebeurd is. Maar ik bedoel: ik heb het verwerkt. Het is gebeurd, het is gedaan.”

Je kunt er lang over doormorren, maar het leven gaat door. Je moet vooruit blijven kijken en niet terugkijken wat er gebeurd is. Dingen veranderen en de houdbaarheid van een presentator is ook gebonden.”

Studio MAX Live is elke werkdag om 12.15 uur te zien op Nederland 1.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen