Nick Schilder: ‘Te veel op televisie’

Nick Schilder vindt dat Simon Keizer en hijzelf het afgelopen jaar te veel op televisie waren. Dat vertelt de zanger aan Avrobode. Het zat volgens hem tegen een overkill aan. “Opeens hoorde je iedereen zeggen: ‘Ze zijn wel heel veel op tv.’ Maar als je jezelf een jaar lang niet laat zien, zegt men: ‘Goh, daar hoor je ook niks meer van.’ Het gaat erom de balans te vinden. Die was inderdaad even zoeken, omdat we teveel televisie deden“, vertelt de beroemde Volendammer.

Uiteindelijk heeft het in hun voordeel gewerkt, stelt Schilder. “Want we waren nu verschrikkelijk gedreven om onszelf op Sterker muzikaal opnieuw uit te vinden. We hadden zo vreselijk veel tv gemaakt, dat het gewoon een opluchting was om weer in de muziekstudio te zitten. Terug naar de kern.”

Schilder wijt het aan zichzelf dat Nick & Simon zo vaak op tv waren. “We kunnen allebei slecht nee zeggen tegen de vele verzoeken die we krijgen voor interviews, optredens en tv-programma’s. Ik zeg negen van de tien keer ja, omdat ik dankbaar ben dat mensen ons vragen en alles leuk vind om te doen.

Gelukkig neemt het management ons in bescherming en slaat 98 procent van de verzoeken af puur omdat we er geen tijd voor hebben.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen