Teun Luijkx wil geen BN’er worden

Foto: Dana LixenbergTeun Luijkx wil alles behalve een bekende Nederlander worden. Dat vertelt de acteur, bekend van A’dam – E.V.A. en De Geheimen van Barslet, in Mikro Gids. Nu kan Luijkx nog gewoon over straat. “Ja, gelukkig wel. Ik hoop nooit een BN’er te worden. Ik heb het idee dat sommige mensen het BN’er-schap tot een beroep hebben verheven, zoals Barbie. Ik vind het leuk om interviews te geven over iets wat ik met liefde heb gedaan. Voor de rest blijf ik een beetje in de luwte.

Wie hij is als privépersoon, houdt hij liever voor zichzelf. “Ik ben niet acteur geworden om over mijn privéleven te praten.”

Momenteel is Luijkx te zien in Barslet en dat vond hij best een uitdagende rol. “In de laatste scène van Kaspers aflevering moest ik stenen door de ruiten van een echt huis gooien. Vervolgens moest ik de deur intrappen en de – inmiddels brandende – woning in gaan. Het moest in één keer goed.”

Door de rook en het vuur zag en hoorde ik niets, maar ik wist wel dat er vier camera’s op me gericht stonden. Het gaf een enorme kick toen ik hoorde dat het goed was.”

Barslet is elke zaterdag te zien op Nederland 2. De serie is weinig succesvol.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen