Sterren Springen-concurrent ook naar Verenigde Staten

Foto: AVROReinout Oerlemans heeft een kleine tv-oorlog ontketend in de Verenigde Staten. Na de verkoop van Sterren Springen aan tv-netwerk ABC, heeft concurrent FOX nu het soortgelijke format van de Duitse show TV total Turmspringen aangekocht. Dat heeft FOX bekendgemaakt. Banijay, het Franse productiehuis achter TV total Turmspringen, kondigde deze maand een aanklacht aan tegen Oerlemans’ Eyeworks. Zij vindt dat zijn Sterren Springen veel te veel lijkt op haar jaren oude format.

Na het grote succes van Sterren Springen op SBS 6, was er direct internationale interesse voor de show, die internationaal Celebrity Splash heet. Op dat moment was de Duitse show, internationaal Stars in Danger: High Diving, nog nooit verkocht.

Toen Banijay er lucht van kreeg dat Celebrity Splash gretig aftrek vindt, ging ze zelf ook met haar format de boer op. Tijdens de recente tv-beurs Mipcom in Cannes werden beide shows aangeboden. In Noorwegen zijn beide shows ook gekocht door twee verschillende zenders.

FOX, die ook op Celebrity Splash aasde, is blij met de aankoop. “Amerikanen houden van competitieshows, vooral als er sterren aan meedoen. Dit is het originele sterren springen-format, gebouwd op jarenlange ervaring in Duitsland, en FOX is het perfecte thuis“, zegt baas Jonathan Murray.

Ook Francois de Brugade van Banijay is trots. “Stars in Danger: High Diving is het originele sterren springen-programma. Het is een langlopend en spannend format dat steeds populairder wordt over de hele wereld“, zegt hij.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen