TROS ‘enorm blij’ met Anouk naar Songfestival

De TROS is ‘enorm blij’ dat Anouk in mei 2013 op het podium zal staan tijdens het Eurovisie Songfestival in Malmö. Dat zegt omroepbaas Peter Kuipers in een persbericht. De afgelopen maanden heeft de TROS ‘diverse gesprekken’ gevoerd met het management van Anouk en dat heeft tot een positieve uitkomst geleid. “Als publieke omroep geven we gehoor aan de wens van onze achterban en zullen wij Anouk afvaardigen. We zijn enorm blij met deze positieve uitkomst!“, aldus Kuipers.

Er was veel rumoer over de Songfestival-deelname van Anouk. De zangeres bood zichzelf aan, maar de TROS hield lange tijd vast aan een procedure waarbij een kandidaat zou worden gekozen tijdens een reeks tv-programma’s. Anouk mocht daar ook aan meedoen.

Anouk had geen zin om met andere kandidaten te moeten strijden om een Songfestival-ticket. Nu bindt de TROS alsnog in en stuurt Anouk direct naar het liedjesfestijn.

Kuipers kon niet anders. “De afgelopen tijd was er nogal wat rumoer over de eventuele deelname van Anouk. Zowel het Nederlandse publiek als de muziekindustrie waren het erover eens ‘Anouk moet naar het Songfestival’.”

Er zullen geen voorrondes plaatsvinden. Eind februari 2013 maken we bekend met welk liedje Anouk ons land gaat vertegenwoordigen“, besluit Kuipers.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen