‘PowNews wilde Willem Holleeder binnenhalen’

Willem Holleeder is in gesprek geweest met omroep PowNed om aan de slag te gaan voor de nieuwsrubriek PowNews. Dat zei Evert Santegoeds woensdag op 538. PowNews wilde de oud-crimineel strikken als politiek reporter. “Daar zijn de mannen toen niet uitgekomen door de aangeboden periode van het contract. PowNed wilde het alleen maar rond de verkiezingen van 12 september doen en Holleeder wilde er vol voor gaan en zich voor langere tijd aan de omroep binden. Dat zat er dus niet in.” 

Het had volgens showkenner Santegoeds ook onwerkbaar geweest. “Het Binnenhof en de lijsttrekkers die zich opmaken voor de verkiezingen van volgende week zijn ontsnapt aan een kleine ramp. Holleeder achter je aan wanneer je je als fractieleider met je aktetasje een weg baant van de informateur naar de auto, daar moet je eigenlijk niet aan denken.”

Het was de bedoeling dat Holleeder dat samen met Rutger Castricum zou gaan doen. “Er heeft op het kantoor van PowNed in Amsterdam Oost wel degelijk een gesprek plaats gevonden tussen Holleeder, Dominique Weesie en Rutger Castricum.

PowNews is sinds maandag weer elke werkdag te zien op Nederland 3.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen