Stekker uit digitale tv-zender Sterren.nl

Het digitale tv-kanaal Sterren.nl gaat per 1 september van de buis. De stekker gaat er na zes jaar uit, vanwege bezuinigingen bij de Publieke Omroep. Dat heeft de TROS laten weten. De themazender van de TROS, met presentatoren als Tim Douwsma, treedt in de voetsporen van de al eerder verdwenen kanalen Consumenten24 en Geschiedenis24. “Het zal even wennen zijn om niet meer op de televisie naar je favoriete artiesten te kunnen kijken”, zegt zenderbaas Paul Siteur.

De TROS houdt wel de website Sterren.nl in de lucht. “Het grote voordeel is dat iedereen nu via het nieuwe portal zijn eigen muziekprogramma of playlist kan samenstellen. We hebben al 5000 videoclips online. Van Nick & Simon tot Jan Smit en van Anita Meijer tot Koos Alberts.

Daar komt nog meer bij. “We zijn nu zelfs bezig om de oudste muziekprogramma’s te digitaliseren. Zoals Op losse groeven uit 1974 met Chiel Montagne, Op volle toeren en Let’s make music.

“Wij zijn blij dat we het grote publiek op deze manier kunnen blijven bedienen. We zijn tenslotte de enige omroep die het Nederlandstalige repertoire al veertig jaar lang een warm hart toedraagt.

De liefhebber van Nederlandse muziek kan op televisie nog wel terecht bij het commerciële alternatief TV Oranje.

 

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen