Ivo Niehe op de bres voor Mart Smeets

Ivo Niehe vindt het ongelooflijk dat de NOS het contract met Mart Smeets niet wil verlengen. Dat geeft hij aan in weekblad Story. Vanwege zijn leeftijd wil de NOS alleen nog op projectbasis met Smeets verder. “Mart is een vakman, en absoluut een persoonlijkheid. Het maakt niet uit of de kijker van je houdt of niet. Zolang je de mensen weet te boeien, kun je actief blijven op televisie. Ik zie bij Studio Sport ook zo gauw geen opvolger. Ze zijn gek om een man met zoveel kennis te laten lopen.”

Niehe is nu de oudste presentator op de Nederlandse tv. “Ik heb niets te klagen en tekende kort geleden zelfs nog een nieuw contract bij de TROS. Niet veel presentatoren van mijn leeftijd kunnen zoiets zeggen!

Het is echt ongelooflijk hoe je leven zich ontwikkelt op je 66ste, stelt Niehe. “Soms heb ik het gevoel dat ik een soort nationaal museumstuk ben: ik word overal naar voren geschoven. Veel directeuren van grote bedrijven willen bij hun afscheid maar één ding: een interview door mij, ten overstaan van hun personeel. Meesterlijk om te doen trouwens. Maar ik ben hoogst verbaasd dat ze juist mij vragen.

De TROS-coryfee houdt wel rekening met zijn leeftijd. “Wel moet ik onderhand opschieten met het afwerken van mijn lijst met leuke dingen. De klok tikt door. Er zitten zeker nog vijf televisieprojecten in mijn hoofd. Verder wil ik een paar boeken schrijven.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen