Sophie Hilbrand met tv-show over voetballende homo’s

Sophie Hilbrand komt op 4 augustus met een thema-avond waarin onderzocht wordt waarom er zo weinig voetballende homo’s uit de kast komen. Het avondvullende programma heet FC Gay en komt op tv bij Nederland 3. Dat heeft BNN laten weten. Hilbrand spreekt in de studio met KNVB-voorzitter Michael van Praag, profspeler Evgeniy Levchenko, voetbalkenner Frits Barend en de homoseksuele voetballer Wensley Garden. Van Praag doet ondertussen een opvallende belofte.

De presentatrice is blij met de inbreng van Van Praag. “Het kan niet de bedoeling zijn dat homoseksuele voetballers niet uit de kast durven komen. Michael van Praag belooft in ons programma het probleem aan te gaan pakken en kondigt een grote campagne aan. Daarbij zal de KNVB de BNN-spot inzetten die we speciaal voor FC Gay hebben laten maken. Supergoed nieuws!

Naast het plan dat de KNVB binnenkort zelf uitrolt ligt er volgens Van Praag ook verantwoordelijkheid bij de clubleiding. Van Praag: “Trainers en voetballers van clubs binnen het betaalde voetbal die zich kwetsend over homo’s uitlaten moeten zich schamen en wat mij betreft worden ze door hun clubleiding op het matje geroepen.”

Bekende en onbekende Nederlanders komen aan het woord. “Onder meer Frank de Boer, Willem van Hanegem en Ronald Koeman geven hun opmerkelijke mening over homo’s in de voetballerij“, aldus BNN.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen