Jools Holland gelooft niet in X Factor en The Voice

Jools Holland, presentator van de  BBC-muziekshow Later with Jools Holland, gelooft niet in talentenjachten op televisie. Dat vertelt de muzikant in VARAgids. Ook The Voice van zijn eigen BBC zal volgens Holland nooit een wereldster opleveren. “Als ik thuis door mijn muziekcollectie ga, dan zie ik daar tot op heden toch nog geen platen van mensen die uit The X Factor of The Voice voortkomen. Laten we eerlijk zijn: talent – écht talent bedoel ik – is behoorlijk dun gezaaid.

Écht talent doet bovendien niet mee aan tv-talentenjacht, denkt Holland. “En de kans lijkt me gering dat uit zulke programma’s ooit een artiest zal voorkomen waarover de volgende generatie nog zal spreken. Mensen met voldoende talent hebben zulke programma’s ook niet nodig, denk ik; die worden vanzelf wel bekend.”

Daar wil hij de huidige deelnemers aan talenten-tv niet mee diskwalificeren. “Veel geluk aan alle deelnemers, hoor. Ik zou hen vooral op het hart willen drukken om níet te luisteren naar de ‘wijze raad’ van de juryleden. Doe wat je zélf goed dunkt, en sla alle wijze raad welgemoed in de wind: moge dat dan mijn wijze raad zijn.

Later with Jools Holland wordt bij de Nederlandse Publieke Omroep uitgezonden door omroep NTR.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen