Jack van Gelder: ‘VI Oranje kansloos in kijkcijferstrijd’

Jack van Gelder is niet bang voor de kijkcijferstrijd tussen zijn Nederland 1-show Studio Sportzomer en de RTL 4-talkshow VI Oranje van Wilfred Genee. Dat zegt de NOS-coryfee in Televizier. De ‘battle’ tussen beide EK-talkshows barst maandag los. “VI Oranje is kansloos op wedstrijdavonden. Op andere dagen zullen we qua kijkcijfers tegen elkaar moeten strijden. Prima. Ik denk dat we allebei heel tevreden zullen zijn. Maar twee jaar geleden wonnen wij nog heel dik“, aldus Van Gelder. 

Studio Sportzomer profileert zich als journalistieke talkshow; VI Oranje als talkshow met een lach. “Johan Derksen zegt dat lachen verboden is bij de NOS, maar dat is echt onzin. Oké, er mag bij ons wel meer gelachen worden – van mij kan het niet gek genoeg – maar dan moet het wel ergens over gaan“, zegt Van Gelder.

VI Oranje promoveert van RTL 7 naar RTL 4. “Dat is een mooi compliment. Dat zegt iedereen tenminste tegen me. Maar ik merk er natuurlijk niks van of ik op RTL 7 of op RTL 4 zit“, aldus Genee.

Genee en zijn vrienden zitten in het Kurhaus in Scheveningen, terwijl de NOS op locatie is. “Bij het WK zat NOS Voetbal in Afrika, maar ze hadden net zo goed op een parkeerterrein in Diemen kunnen zitten. Je kreeg niks mee van de voetbalsfeer.

Hij vertrouwt op zijn succesformule. “Het is geen wedstrijd tussen Studio Sportzomer en VI Oranje. En wij kunnen het ook niet winnen. De NOS heeft de wedstrijden en de interviews; die beelden mogen wij pas veel later uitzenden.

Maar vorige keer zag je dat mensen na een half uur overschakelen naar ons programma. Soms zelfs al na 20 minuten“, besluit Genee.

Studio Sportzomer begint om 23.00 uur op Nederland 1; VI Oranje om 22.30 uur op RTL 4.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen