Erik de Vogel twijfelt soms over GTST

Foto: Nick van OrmondtErik de Vogel twijfelt soms over zijn werk voor Goede Tijden Slechte Tijden. Dat bekent de soapacteur, in de serie te zien als Ludo, in TROS Kompas. De Vogel zou meer afwisseling willen, maar is niet van plan rigoureuze stappen te nemen. “Als je zo lang in een serie zit, komt natuurlijk vanzelf weleens de vraag op: moet ik niet eens iets anders gaan doen? Of iets ernaast? Dat laatste heb ik twee jaar geleden gedaan. Na tien jaar stond ik weer op het toneel in het stuk ‘Vermoorde onschuld’.

Iets naast GTST doen, vond hij niet gemakkelijk. “Het was erg leuk, maar ook zwaar, omdat ik overdag voor de camera’s in de studio stond. Zo’n voorstelling moet je meestal zo’n negentig keer spelen, terwijl ik na veertig keer toch eigenlijk wel naar iets nieuws begin te verlangen.”

Dat is bij Ludo anders, vindt de acteur. “Ik speel hem al wel al heel erg lang, maar hij belandt voortdurend in nieuwe situaties die het niet alleen voor de kijkers, maar ook voor mijzelf spannend en leuk houden.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen