‘Scheidingsshow Natasja Froger draak van 2012’

Foto: Nick van OrmondtDe storm van kritiek op de tv-show Echt Scheiden met Natasja Froger is nog niet gaan liggen. Tv-recensent Willem Pekelder noemt het ‘de draak van 2012’. Dat schrijft hij vrijdag in dagblad Trouw. Pekelder heeft met kromme tenen naar de aflevering van donderdag gekeken. “Zelden zo’n hypocriet programma gezien als Echt scheiden“, zegt hij. “Natasja Froger struint door de woning en roept tegen Ciska: ‘Hoe is het zover gekomen, deze bende?!’ Hulpverlening heet dat bij RTL 4.

Er wordt ‘genadeloos ingehakt’ op gebrouilleerde paren, vindt Pekelder. Zo ook in de aflevering van deze week over Ciska en Richard. “‘Niet alleen van hun huwelijk hebben ze een puinhoop gemaakt’, galmt de voice over meteen al aan het begin, ‘zelfs tijdens het scheidingsproces worden beloften gebroken.’ En of dat nog niet ellendig genoeg is: ‘Ook hun huis is één grote puinhoop.’ Waarschijnlijk hebben ze bij RTL 4 geen synoniemenlijst.

Televisie over de rug van zij die het moeilijk hebben, stelt hij. “De enigen die echt worden geholpen, zijn de zender zelf (reclameverkoop) en de presentatrice (inkomsten). Hoe erg moet je eraan toe zijn om bij Froger aan te kloppen voor steun? Haar ‘deskundigheid’ heeft de draagwijdte van: ‘Je moet je huis op orde brengen en verkopen.’ Dat kan de eerste de beste buurvrouw of vriendin je ook vertellen.

Pekelder begrijpt niet dat kandidaten de tv-makers inschakelen. “Ciska en Richard moeten sociaal wel zeer geïsoleerd zijn dat ze met RTL 4 in zee gaan. Verblind door emotionele labiliteit zullen ze niet eens in de gaten hebben hoezeer ze worden vernederd.”

Het effect kan volgens hem desastreus zijn. “Hoe moet Richard ooit nog een nieuwe vrouw ontmoeten, nu Froger en de scheidingscoach hem publiekelijk de mantel hebben uitgeveegd over zijn vaderschap? Dat Richard daarnaast soms wat bot is tegen zijn vrouw, zal zijn kansen op een nieuwe liefde evenmin vergroten. RTL 4 brengt het verlekkerd in beeld.

Dit programma is wat mij betreft nu al de Draak van 2012. Er moet iets gebeuren.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen