Kim-Lian doet oproep aan Albert Verlinde

Foto: Nick van OrmondtKim-Lian van der Meij hoopt dat haar werkgevers ervoor kunnen zorgen dat zij haar theaterwerk en televisiewerk beter kan combineren. Dat zegt de musicalster in maandblad 100% NL. Van der Meij baalt lichtelijk van de agendakwestie. “Mijn droom is om mijn televisiecarrière te kunnen combineren met mijn musicalcarrière. Als mijn baas Albert Verlinde en de AVRO een open agenda naast elkaar kunnen versterken in plaats van elkaar in de weg te zitten, dan ben ik een gelukkig mens.”

Recent sloot Van der Meij een nieuw contract bij de AVRO en daar gaat ze veel voor doen. “Allereerst Musical Sing a Long op de Uitmarkt samen met Frits Sissing. Verder presenteer ik samen met Ewout Genemans de finale van het Junior Songfestival en gaan we beginnen met Junior Dance, een soort So You Think You Can Dance, maar dan voor kids.”

In Junior Dance heeft ze erg veel vertrouwen. “Het wordt groots aangepakt en uitgezonden op primetime zaterdagavond vanaf half acht. Ik heb er hoge verwachtingen van.”

Televisiewerk is volgens Van der Meij beter te combineren met een gezinsleven. “Dat zeker. In het theater sta je zes avonden in de week op het podium. Met reizen erbij ben je hele dagen en nachten kwijt. Televisie is één programma in de week – pak ‘m beet twee draaidagen – dus heb ik nog vijf dagen vrij voor de kinderen. Dat is voor mij een luxe.”

Ik ben heel blij met de mogelijkheden die ik nu krijg bij de televisie en hoop dat het niet bijt met mijn werk voor musicals“, besluit ze.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen