Jan Kooijman sluit terugkeer in GTST uit

Foto: RTLJan Kooijman sluit uit dat hij ooit terugkeert in Goede Tijden Slechte Tijden. Dat vertelt de acteur in weekblad Story. Zijn personage Danny is komen te overlijden in de serie. “Het blijft natuurlijk een soap, maar ik ben er niet uitgegaan met het idee om te zijner tijd terug te komen. Het boek GTST is voor mij dicht. Ik ga me concentreren op andere dingen. Er breekt nu een leven zonder soap aan en daar verheug ik me enorm op. Ik zal de zware opnamedagen ook zeker niet missen.”

Vorig jaar zomer moest Kooijman vanwege de flexwet al eens drie maanden uit GTST. “Die periode zonder de soap heeft mij ervan overtuigd dat ik moest stoppen. Het ritme bij GTST is slopend. Ik had weken waarin ik twintig scènes moest opnemen. Dan ben je vijf dagen bezig, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. En in het weekend moet je je teksten leren voor de week daarna.

Er breekt nu een onzekerder bestaan aan voor Kooijman. “Qua inkomen gaf GTST me natuurlijk wel een veilige basis. Maar dat is voor mij geen reden geweest om te blijven.

Naast acteren en presenteren, lijkt het hem ook leuk om te interviewen. “Voor RTL Boulevard mocht ik mijn grote tennisidool Roger Federer interviewen en dat was erg leuk om te doen. Ik houd ervan om met mensen over mensen te praten. Misschien kan ik daar ooit op televisie iets mee doen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen