Bas Muijs reist om te groeien als acteur

Bas Muijs wil niet alleen groeien in zijn presentatiewerk voor Net5, ook wil hij stappen maken als acteur. Daarom reist hij de hele wereld rond. Dat vertelt hij in KRO Magazine. Muijs wil een wijs man zijn. “Ik bezoek graag steden met een bijzonder oorlogsverleden. Als acteur vind ik het belangrijk mensen te spreken met verschillende achtergronden, zodat je later eventueel echt in de huid kunt kruipen van zo’n persoon. Ik ben bijvoorbeeld wat dagen in Sarajevo geweest“, zegt hij.

In Sarajevo ondervroeg hij er op los bij de lokale bevolking. “Ik sprak met mensen over de oorlog. En ik was ook in Belfast, waar de katholieken en protestanten lijnrecht tegenover elkaar staan. Na vijf minuten had ik hier heel emotionele gesprekken over met de lokale bevolking.

Oorlogsfilms vindt Muijs erg interessant. “La vita è bella kan ik wel honderd keer kijken. In deze film maken een vader en zoon een spelletje van de oorlog, om zo de verschrikkingen draaglijk te maken. Fantastische film.”

Tot slot probeert Muijs zich slimmer te maken door middel van nieuwsmedia. “Voor mijn programma’s zit ik veel in de auto. Meestal luister ik op de heenweg naar Radio 1 en BNR. Ik ben gek op nieuwtjes, de hele dag door. Op de terugweg luister ik graag naar populaire dansmuziek.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen