John van den Heuvel overlegt met Peter R. de Vries

Foto: Nick van OrmondtJohn van den Heuvel praat wel eens met Peter R. de Vries over de gevaren van hun beroep als misdaadjournalist. Dat vertelt de presentator in weekblad Story. Van den Heuvel, die De Vries in 2010 nog een ‘verongelijkte kleuter’ noemde, vindt het interessant om ervaringen uit te wisselen. “Ook hij heeft met dreigementen te maken. Dan praten we erover hoe je hiermee om moet gaan en welke impact dat op je heeft. Of welke maatregelen je moet nemen om je werk veilig te blijven doen.

Maar er wordt meer besproken. “Ook hebben we weleens informatie over dreigementen met elkaar uitgewisseld. Tevens hebben we dit thema besproken met andere collega’s.

Eenmaal heeft Van den Heuvel met zijn gezin moeten vluchten. “Een aantal jaren geleden was er sprake van een acute bedreiging en toen hebben we een tijdje op een andere plek gezeten. Maar daarna heb ik me voorgenomen om dit nooit meer te doen, want het heeft eigenlijk geen zin.

Waarom zou je je verschuilen?“, vraagt hij zich af. “Als ze je echt willen hebben, en dat geldt zelfs voor de president van Amerika, dan vinden ze je toch wel.

Twee jaar geleden haalde Van den Heuvel nog uit naar De Vries, die in de media kritiek uitte op het feit dat Bram Moszkowicz de raadsheer werd van Geert Wilders. “Waar bemoeit De Vries zich mee? Als hij zelf eens wat prikkelende vragen krijgt over zijn werkwijze reageert hij als een verongelijkte kleuter die zijn zin niet krijgt“, riep hij.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen