Hans van der Togt helemaal klaar met tv-wereld

Foto: RVDAHans van der Togt beleefde in 2010 een kortstondige tv-comeback toen hij door Paul de Leeuw in zijn tv-shows Ranking the Stars en De Madiwodovrijdagshow werd gehaald, maar nu is de presentator er weer helemaal klaar mee. Dat vertelt hij in weekblad Privé. Van der Togt stelt dat we voorlopig niet veel meer van hem hoeven te verwachten. “Niets! Ik heb niets meer te verkopen: geen programma, geen boek of cd. Ik ben helemaal klaar met het wereldje“, zo laat hij weten.

Het is er ingeslopen, verzucht Van der Togt. “Enkele jaren geleden eindigde mijn televisiecarrière al. Ik voelde mij écht afgedankt. Uit het oog, uit het hart geldt nergens zo als in de showbusiness. Zoals iedereen inmiddels wel weet, werd ik na bijna tien jaar Rad van Fortuin afgescheept met een belspelletje. Geruisloos verdween ik eind jaren negentig van het scherm.

De voormalig tv-coryfee is verbitterd. “Het is een diepe vernedering om zo je carrière te beëindigen. Er was voor mij vanaf dat moment dus ook geen enkele reden meer om er nog goed uit te zien. Waarom zou ik? Ik hoefde totaal niet te letten op mijn lijn, met als gevolg dat ik zeven jaar later 96 kilo woog. Ik dreigde weg te zakken in een moeras van eten en drank.

Ooit was Van der Togt miljonair, door een investering in Endemol. Dat is nu voorbij. “Met de verkoop aan het Spaanse Telefonica gingen de aandelen acht keer over de kop en had ik ineens 2,6 miljoen gulden op mijn bankrekening staan. Maar door al het gedonder de laatste jaren op de aandelenbeurzen is er van dat bedrag niet veel meer over. Ik heb veel geld verloren. Miljoenen zijn het allang niet meer.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen