RTL 4 heeft geen plek voor Jochem van Gelder

Foto: Broer van den BoomHet had niet veel gescheeld of Jochem van Gelder was in dienst gekomen van RTL 4. Op het laatste moment zag de zender er van af. Dat vertelt zenderbaas Erland Galjaard in Weekend. Van Gelder is al sinds zijn vertrek bij de NCRV eind 2009 op zoek naar een nieuwe baas. “Ik heb met Jochem serieuze gesprekken gevoerd om een programma te doen waar hij mee kwam. Daar waren we redelijk ver mee. Toch heb ik hem geen contract gegeven omdat wij al heel veel presentatoren hebben.

En de huidige RTL 4-presentatoren zijn ook nog eens de beste van Nederland, vindt Galjaard. “Bijvoorbeeld Wendy van Dijk, Linda de Mol, Martijn Krabbé, Carlo Boszhard en Irene Moors, maar ook Robert ten Brink en John Williams. Winston Gerschtanowitz komt daar nog bij, net als Lieke van Lexmond. Die hebben allemaal een specialisme, maar je kunt ze voor heel veel programma’s inzetten.

Van Gelder heeft daarentegen een handicap, stelt hij. “Jochem is minder breed inzetbaar. Misschien is dat zijn beperking. Ik zie hem bijvoorbeeld niet zo gauw een talentenjacht presenteren, of het moet voor kinderen zijn.

The Voice Kids was geen optie. “Nee, het uitgangspunt van The Voice Kids is dat we kinderen net zo serieus nemen als volwassenen en dus met precies dezelfde mensen werken als bij de grote Voice.

Galjaard vindt het sneu voor Van Gelder. “Ik snap dat het heel moeilijk voor hem is. Vooral ook omdat er bij de NCRV niks voor hem in de plaats is gekomen; er is geen nieuwe Jochem van Gelder. Hij was één van de grote presentatoren en redelijk uniek in kindertelevisie maken op volwassen tijdstippen, de momenten dat ouders meekijken.

De NCRV had hem moeten koesteren, besluit Galjaard. “Het is maar de vraag hoe verstandig het was van de NCRV om met Praatjesmakers te stoppen. De publieke omroep loopt nou niet bepaald over van de succesvolle formats op de vrijdag en de zaterdag.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen