Breaking Bad: ‘Beter worden series niet’

‘Dichter bij de werkelijkheid dan welke tv-serie ook’, vindt VARAgids, Mikro Gids noemt het ‘een sterke crime-dramaserie’ in de sfeer van Dexter en volgens VPRO gids is het ‘adembenemend en verslavende’. Het gaat om Breaking Bad, maandag voor het eerst op Nederland 3. Zelden stonden de tv-bladen zo vol met lovende woorden over een serie als over deze titel. Veronica Magazine noemt het zelfs de ‘beste serie ooit’ en Televizier is het daar roerend mee eens: “Beter worden series niet.”

Veronica Magazine, het meest belezen tv-blad van Nederland, staat paginagroot stil bij de start van Breaking Bad. “Ein-de-lijk! Eindelijk mag heel Nederland legaal gaan genieten van Breaking Bad”, schrijft het blad. “De voornaamste reden om te kijken is het aantal keren per seizoen dat je luidkeels ‘holy shit’ roept.

Televizier roept iedereen op om te kijken. “Als u maar één serie gaat zien dit jaar, laat het dan deze zijn. Jawel, zo goed is Breaking Bad. Inmiddels zijn er al vier seizoenen gemaakt van de serie, en ze zijn allemaal even goed.

Breaking Bad gaat over scheikundeleraar Walter White met een vrouw en gehandicapte zoon. Op een dag krijgt hij te horen dat hij lijdt aan een terminale vorm van longkanker en om zijn gezin financieel veilig te stellen gaat hij het slechte pad op. Met een oud-leerling begint hij een drugslab.

Tot en met zaterdag is elke avond om 22.45 uur het eerste seizoen van Breaking Bad te zien. Het tweede seizoen is vanaf zondag wekelijks op tv.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen