Twan Huys wantrouwt Mark Rutte over mediatraining

Twan Huys had dinsdag in zijn tv-show College Tour even grote moeite om zijn gast Mark Rutte op woorden te geloven. De interviewer betichtte de premier ervan niet de waarheid te vertellen over een gevolgde mediatraining. Dat was te zien in het programma op Nederland 3. Rutte zei nooit mediatraining te hebben gehad, maar toen de premier enkele minuten later na een moeilijke vraag een hand op de schouder van Huys legde, sloeg hij terug. “Bij de mediatraining heeft meneer Rutte dat geleerd.

Een typisch mediatraining-trucje, vond Huys het. “Dat is even een truc. Je kunt ook iemand aanraken en dan lijkt het alsof je een vriendelijk antwoord gaat geven.

Rutte ontkende het. “Nee, oprecht. Dat heb ik niet gehad!“, riep de VVD-politicus, waarop Huys terugkaatste: “Dat heeft u wel gehad. Dat weet ik toevallig van iemand die u getraind heeft. Ha, serieus. Ik weet iemand bij de omroep en die kent u ook. Die heeft u getraind. Die werkt nu bij de AVRO.”

De minister-president hield voet bij stuk. “Dat was geen cameratraining. Dat ging erover hoe je je goed voorbereidt op interviews. Mediatraining is: hoe zit de camera en hoe pak ik de interviewer vast? Dat is niet: hoe beantwoord ik vragen?

Dat is mediatraining, kom“, zei Huys. “Mediatraining is: hoe vertel je een journalist geloofwaardig een antwoord dat geen antwoord is op een vraag die gesteld is.”

Toen Huys later weer een antwoord van Rutte in twijfel trok, sneerde de premier: “Wat ben jij wantrouwend! We zijn niet allemaal van de omroep.

De uitzending van College Tour met Rutte trok bijna 700.000 kijkers. Nog niet eerder werd het programma zo goed bekeken.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen