‘René van der Gijp welkom in Studio Voetbal’

Voetbal International-analist René van der Gijp zou ook niet misstaan aan tafel bij concurrent Studio Voetbal. Dat zegt chef voetbal van NOS Arno Vermeulen, tevens vaste gast in Studio Voetbal, in VARAgids. Vermeulen vindt VI over het algemeen te vijandig, maar is fan van de analist. “Ik vind ze daar vaak veel te scherp. Het wordt soms zelfs vijandig. Van der Gijp is een fenomeen, hij houdt zich ook verre van die vijandigheid. Hij zou ook zeer welkom zijn aan tafel bij Studio Voetbal.

Toch heeft hij ook lovende woorden voor Wilfred Genee en Johan Derksen. “Wilfred Genee is als snelle denker de Matthijs van Nieuwkerk van de sport. En hij beschikt over een persoonlijkheid die niet altijd de weg van de minste weerstand kiest. Johan Derksen kan grappig zijn. Hij is met zijn lange haar en zijn snor een echt character geworden. Hij is in zijn eigen rol gaan geloven.

Derksens populariteit is wel een beetje met hem op de loop gegaan, vervolgt Vermeulen. “Maar op mij hebben mensen ook kritiek. Bij mij zal de kijker zelden denken: wat een gezellige vent zit daar aan tafel. Sommige mensen hebben een vrolijk hoofd, ik niet. En ik weet ook wel dat ik wat relaxter moet doen.

Aan tafel bij VI zou Vermeulen niet trekken. “Studio Voetbal is echt een journalistiek programma. Ik zou niet passen in de setting van Voetbal International. Ik zou mij daar onveilig voelen.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen