Komedieserie Theo Maassen ook kijkcijferflop in België

Geen Probleem, de tragikomedie met onder meer Theo Maassen, is ook in België een kijkcijferflop. Canvas heeft de serie na twee weken verbannen naar de late avond. Dat heeft netmanager Mark Coenen laten weten in De Standaard. De tweede episode van Geen Probleem trok zondag slechts 14.495 Belgen, ruim 50 procent minder dan voor de première een week eerder. “We hopen dat het in de luwte van de laatavond een publiek vindt dat het in primetime niet kon vinden“, aldus Coenen.

Geen Probleem komt in Vlaanderen nu pas na elf uur ’s avonds op het scherm. “Inhoudelijk blijven we achter Geen probleem staan. Maar het blijkt geen evidente televisie door zijn aparte toon, erg mannelijke thematiek en experimentele vorm. Ook de harde concurrentie op Eén van Het goddelijke monster speelt het programma parten“, aldus de tv-baas.

De Vlaming Wim Helsen, die naast Maassen en Stefaan Van Brabandt te zien is in de serie, houdt vertrouwen. “Van de mensen die wel kijken, hoor ik heel erg enthousiaste reacties. In Nederland wordt de serie ook druk bekeken op het internet. Volgens mij komt het allemaal wel goed.

In Nederland is Geen Probleem ook een flop. Zo keken er donderdag slechts 131.000 mensen. “We hebben flink de pest in! We krijgen goeie reacties op de serie, ook op Twitter. De concurrentie is echt moordend geworden“, zei VPRO-baas Karin de Blok eerder. “Mijn trots voor deze reeks is door de tegenvallende kijkcijfers niet veranderd.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen