VPRO baalt van lage kijkcijfers Theo Maassen

De VPRO baalt ervan dat de komediese- rie Geen Probleem met Theo Maassen weinig kijkers trekt. Er keken vorige week slechts 70.000 mensen naar de comedy op Nederland 3. “We hebben flink de pest in! We krijgen goeie reacties op de serie, ook op Twitter. De concurrentie is echt moordend geworden“, zegt Karin de Blok, hoofdredacteur tv. Geen Probleem is donderdag eenmalig niet te zien in verband met een thema-avond van BNN. “Ik ben bang dat we de kijker daarna helemaal kwijt zijn.

Inhoudelijk mankeert er volgens De Blok niets aan de komedie. “We brengen de serie in elk geval op dvd uit. Want mijn trots voor deze reeks is door de tegenvallende kijkcijfers niet veranderd.

De omroep laat momenteel kijkcijferonderzoek uitvoeren. “Als uit het onderzoek blijkt dat de serie het op een andere zender, Nederland 2 bijvoorbeeld, beter zou hebben gedaan, is het de bedoeling deze gedurende de zomer op dat net te herhalen.”

Geen Probleem is een zesdelige tragikomedie met Maasen, Wim Helsen en Stefaan Van Brabandt in de hoofdrol. De serie gaat over drie boezemvrienden die gesprekken voeren over zowel de grot van Plato, vrouwen, hedendaagse cinema, vegetarisch eten als over de vorm van een gemiddelde balzak.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen