Wilbert Gieske: ‘Amper inkomsten na vertrek uit GTST’

Wilbert Gieske heeft na zijn vertrek uit Goede Tijden Slechte Tijden niet zo goed geboerd als hij gehoopt had. Dat vertelt de acteur in Story. Gieske stopte in 2008 na achttien jaar met GTST om zich te storten op mooie toneelrollen, maar die bleven uit. “Feitelijk doe ik nu helemaal niets meer. Er is niets voorbijgekomen waar ik in mee had kunnen doen. Heel jammer, maar het is niet anders. Ik vind het nog steeds heerlijk om op de bühne te staan, maar er is tot nu toe weinig tot geen werk te vinden.

Nu probeert de 65-jarige acteur het zelf op te lossen. “Om toch nog met dit mooie vak bezig te blijven, ben ik nu maar een complete Griekse tragedie aan het instuderen. Die kan ik dan opvoeren in kleine theaters.

Om het hoofd boven water te houden, verhuurt hij nu een deel van zijn Amsterdamse herenhuis aan toeristen. “Het souterrain is een prachtige ruimte en zodoende kwamen wij erop om er een bed & breakfast van te maken. Er hebben intussen Duitsers, Finnen en Brazilianen gelogeerd en ze waren dolenthousiast.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen