Jan Smit mist goede muziekprogramma’s op tv

Foto: TROSJan Smit vindt dat Nederlandse omroe- pen goed naar Duitsland moeten kijken als het gaat om muziekprogramma’s op televisie. De zanger, zelf presentator van TROS Muziekfeest, vindt dat Nederland een goede muziekshow verdient. “Ik zou graag een wekelijkse muziekshow op tv zien, waarin grote artiesten optreden maar waarin ook iemand als Jannes een kans krijgt. In Duitsland heb je dat soort televisieshows wel, dus waarom hier niet?“, vraagt de Volendammer zich af in Avrobode.

Smit vindt het huidige muziekaanbod op tv behoorlijk tegenvallen. “Vroeger had je Op Volle Toeren, Countdown, Toppop en Nederland Muziek land, nu heb je alleen de muziekfeesten van de TROS.”

Idols, The Voice of X Factor kijkt hij niet. “Dat zie ik nooit, omdat ze in het weekend worden uitgezonden en ik dan altijd moet optreden. Maar ik heb niet het idee dat ik iets mis. Als er goede talenten uit voortkomen, kom ik ze vanzelf wel tegen. Zo zie ik Ben Saunders nu regelmatig bij optredens in het land.

Bij gebrek aan muziek-tv, stort Smit zich vooral op Amerikaanse series. “Zoals CSI, Cold Case en Law & Order. Dat is door mijn vriendin gekomen, die daar fan van is. Ik blijf er nog net niet voor thuis, maar als ik ergens ben, probeer ik wel op tijd thuis te zijn om ze te kunnen zien.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen