‘Chersonissos lijdt onder Oh Oh Cherso’

Het Griekse Chersonissos heeft te lijden onder de RTL 5-hit Oh Oh Cherso. Dat zegt Jonathan Springfield van Studio Group, eigenaar van reisbureaus GoGo en X-Travel, in Metro. Kijkers zouden het eiland ordinair vinden. “Uit onderzoek onder jongeren die een vakantie bij ons boeken is gebleken dat ze Chersonis- sos vaak te plat en massaal vinden. Bij Oh Oh Cherso zagen ze vechtpartijen, chaos en drukte. Ze willen wel een feest- vakantie, maar dan goed georganiseerd en zonder problemen.”

Chersonissos was tot vorig jaar vakantiebestemming nummer één, maar is nu ingehaald door het Spaanse Lloret de Mar. “Het programma zal daar zeker invloed op hebben“, denkt ook Jacco Tas van concurrent Beachmasters. “Ik denk dat jongeren het leuk vinden om naar te kijken, maar niet om naartoe te gaan.

Toch is het volgens Tas niet de enige reden waarom Chersonissos minder scoort. “Chersonissos is natuurlijk ook een beetje gedateerd, Sunny Beach is bijvoorbeeld veel moderner. Wij zien dat deze Bulgaarse basplaats enorm aan populariteit wint.

In het najaar begint RTL 5 met een nieuw seizoen van Oh Oh Cherso, waarin losbandige jongeren feestvieren op het Griekse eiland.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen