‘Publieke Omroep voorzichtig met nieuwe detectiveseries’

De Publieke Omroep is voorzichtig met het uitzenden van nieuwe detectiveseries van de KRO. De reden is dat vertrouwde titels hogere kijkcijfers halen. Dat zegt Mignon Huisman, hoofd serieaankoop van de Publieke Omroep, in Avrobode. Ze zou graag meer Scandinavische krimi’s aankopen. “Maar we zijn afhankelijk van de netcoördinator en omroepen. Over het algemeen is men wat huiveriger als het een nieuwe serie betreft, omdat die doorgaans minder kijkers trekt dan een bekende serie“, zegt ze.

De Publieke Omroep let ook op uiterlijkheden. Zo is het uiterlijk van de hoofdrolspeler van ‘Varg Veum’ een van de redenen waarom de serie zondag voor het eerst op de Nederlandse buis te zien is. “Vergeleken met Sebastian Bergman en Beck is Varg Veum wat sneller, minder zwaar en meer op actie gericht en de hoofdpersoon is ook een stuk knapper. Dat is voor een iets jonger publiek weer eens aantrekkelijk.

Of er volgend seizoen meer Scandinavische krimi’s in het verschiet liggen, weet Huisman niet. “We moeten afwachten of en waar er weer een plekje in het uitzendschema komt. In ieder geval streven we er naar een mooie mengeling van Britse én Scandinavische detectives te kunnen aanbieden.

Varg Veum is zondag om 20.30 uur te zien op Nederland 2.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen