Erik Mouthaan wil in New York blijven

Foto: RTLErik Mouthaan hoopt dat hij nog flinke tijd Amerika-correspondent mag blijven van RTL Nieuws. Dat zegt Mouthaan in VARAgids. De journalist heeft het reuze naar zijn zin in New York. “Ik hoop dat ik hier nog een tijd kan blijven, in ieder geval tot na de volgende verkiezingen, net als mijn Journaal-collega Eelco Bosch van Rosenthal, en wellicht nog wel langer. Ik denk – toegegeven ook uit eigen belang – dat de kijkers de draad zouden kunnen kwijtraken als er te veel werd gerouleerd.

Mouthaan wil zichzelf onvervangbaar maken. “Frits Wester bijvoorbeeld is met die 100.000 volgers van hem op Twitter een eigenstandig mediamerk aan het worden. Ik doe er ook alles aan om ervoor te zorgen dat de mensen het nieuws over Amerika het liefst van Erik horen. Je bouwt als kijker een vertrouwensband op met mij als correspondent of met Helga van Leur als weervrouw.

De correspondent woont in Manhattan in 13th Street en fietst elke ochtend naar zijn kantoor in 57sth Street. “Dat delen we met RTL-redacties uit andere landen en voor de techniek werken we samen met CBS dat aan de overkant zit. Ik doe meestal verslag vanaf het dak van CBS; daar zie en hoor je de stad en dat is toch minder steriel, maar wel weer prijziger dan dat presentatiesetje op kantoor, waarvan ik, zeker bij slecht weer, vaak gebruik maak voor RTL Z.

Mouthaan hoopt die dagelijkse fietstocht nog lang te kunnen maken. “Ik wil door.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen