Baantjer en CSI op nieuwe tv-zender RTL Crime

RTL Nederland komt na vrouwenzender RTL Lounge met een tweede digitale zender, getiteld RTL Crime. Het nieuwe station brengt vanaf 1 september de hele dag door misdaadseries op de buis, zoals Baantjer, Bones en CSI. Dat heeft RTL maandag laten weten. RTL Crime zal op werkdagen thematisch ingericht zijn, zegt een woordvoerster. “Met een Nederlandse misdaadavond, CSI-avond, US crime avond, Europese avond en een avond met alleen waargebeurde misdaadverhalen.”

Naast bestaande series als 24, Bones, CSI en Prison Break, gaat RTL Crime ook de nieuwe series Breakout Kings en Chicago Code uitzenden. “Liefhebbers van meer traditionele krimi’s worden bediend met onder andere diverse Britse misdaadseries“, kondigt de zegsvrouw aan.

Series van eigen bodem die op de buis komen bij RTL Crime zijn onder meer Baantjer en Grijpstra en de Gier, en programma’s afkomstig van de voormalige zender Talpa van John de Mol, zoals Boks, Parels & Zwijnen en Van Speijk. Boks, met onder meer Jim Bakkum, beleeft daarmee zijn RTL-debuut.

Nicolas Eglau, directeur RTL Ventures, hoopt op een succesvolle introductie. “Na het succes van RTL Lounge verbreden we ons digitale aanbod met een kwalitatieve zender die perfect aansluit bij onze zenderfamilie. Een zender die we niet alleen willen neerzetten als een boeiend en vermakelijk themakanaal, maar ook verder willen uitbouwen als een nieuw merk voor de fans van misdaadprogramma’s.

De programma’s van RTL Crime worden niet onderbroken door commercials en starten elk heel of half uur.

De zender zal te ontvangen zijn via het digitale aanbod van Ziggo. Besprekingen over doorgifte van RTL Crime door UPC bevinden zich in de afrondende fase, aldus RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen