‘Comedy Live moet geen TV Kantine worden’

Foto: BNNNa The Daily Show op Comedy Central is Jan Jaap van der Wal vanaf zaterdagavond te zien met het nieuwe programma Comedy Live op Nederland 1. Zes weken lang nemen Van der Wal en een team van komedianten de actua- liteit op de hak in sketches en parodieën. Van der Wal waakt voor imitaties. “Het moet niet te veel de TV Kantine worden. Het is niet de bedoeling dat we veel gaan imiteren, maar het kan zijn dat imitaties ontstaan“, aldus de cabaretier in Veronica Magazine.

Voor de eerste uitzending is Van der Wal behoorlijk gespannen. “Het is leuk, maar ook wel spannend. Een ander pruikje, decorwisselingen. De stress vliegt ons om de oren. Dat maakt het allemaal zeer charmant.”

Comedy Live is geïnspireerd op het Amerikaanse Saturday Night Live. “We hebben een vertaling gemaakt naar de Nederlandse situatie, want wij hebben een ander soort humor en dynamiek. Saturday Night Live is een ode aan New York; wij brengen geen ode aan AMsterdam. Het moet vooral gezellig, leuk en humoristisch worden. Daarom is het zo geschikt voor de zaterdagavond.

Of The Daily Show doorgaat is nog niet zeker. “Wel komen we in het najaar met een tweede serie Comedy Live.

Comedy Live is om 21.35 uur te zien bij BNN op Nederland 1.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen