Twan Huys verslaafd aan tv-serie Human Planet

Twan Huys is fan van Human Planet. Hij slaat geen aflevering over van de BBC-serie op Nederland 3. Dat vertelt de presentator in VARAgids. Huys is razend enthousiast. “Voor welk programma blijft u thuis? Klassieke vraag van tv-gidsen aan geïnterviewden. Ik blijf nooit voor een televisieprogramma thuis. Tot vier weken geleden op zondagavond tussen zeven en acht uur de NTR startte met de BBC-serie Human Planet. Na de eerste aflevering was ik totaal verslaafd“, zegt hij in het omroepblad.

De achtdelige documentaireserie gaat over de manier waarop de mens zich heeft aangepast aan extreme leefgebieden op aarde. “Ik weet het, deze saaie beschrijving uit het persbericht is allesbehalve wervend en daarom moet u ook vooral kijken op zondag of even googelen op Human Planet.

Drie jaar lang reisden vier cameraploegen van de BBC naar veertig landen. Iedere aflevering concentreert zich op een gebied. “De bergen, oceanen, oerwouden, grasland, de poolkappen en stadslandschappen. Verbluffend mooi gefilmd vertellen de makers de verhalen van mensen en hoe ze zich hebben aangepast aan extreme omstandigheden. De beelden en belevenissen staan soms zo ver van me af, dat het lijkt alsof er op een andere planeet is gefilmd.

“Kijken dus naar Human Planet op zondagavond.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen